Puh: 050-321 0276

Home » Koirakoulu ja luennot

Koirakoulu ja luennot

KOIRAKOULUN TOIMINTA

Koirakoulu pyörii ympäri vuoden HundSpassa. Koirakoulun pyrkimyksenä on edistää kaikkien koti- ja seurakoirien tottelevaisuutta ja arjen helpottamista perusasioiden kanssa. Kursseillemme voi tulla kaikki koirat junnusta seniori-ikäiseen ilman rajoitteita, jokaiselle löytyy jotain pitkin vuotta. Koulutuksiimme kuuluu myös palveluskoiralajien koulutusta, mutta hieman pienemmässä määrin. Lähes kerran kuussa alkaa pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja, mutta myös tokon alkeita ja rallytokoilua. Sen lisäksi satunnaisemmin olevia kurssejamme ovat nosework- kurssit, joka on loistavaa aktivointia kaikille kotikoirille - ja tässäkin lajissa voi myös kilpailla, jos kilpailuintoa riittää! Arat koirat, remmirähjääjät ja muut haasteelliset hihnakäytöskoirat voi tuoda niille tarkoitetuille kursseille. HUOM! Uudet kurssit alkavat lokakuussa, tutustu kurssiaikatauluihin. Nähdään kursseilla.

ALKAVAT KURSSIT TALVELLA 2017-2018:

Kurssit tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

TULOSSA JOULUKUUSSA:

 • Arat koirat / remmirähjä- hihnakäytöskurssi 9.12. alkaen: Remmirähjät & arat koirat- kurssi sopii niin hihnassa rähjääville kuin arkaileville, "ujoille" koirille. Suoraa koirakontaktia tällä kurssilla ei oteta eikä esimerkiksi ohituksia tehdä, vaan tämän kurssin tarkoitus on siedättää hissukseen toisiin koiriin sopivalla välimatkoilla, jokaisen koiran oman käyttäytymisen pohjalta.

  Kurssin kesto viisi (5) viikkoa, kurssipäivät 9.12., 16.12., 13.1., 20.1., 27.1.

  Kurssin hinta 85 €, kurssi maksetaan kokonaisuudessaan ensimmäisellä kerralla. Kouluttajana kurssilla Noora Heikkinen Sotkamosta.  Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä.

  Ilmoittautumiset ja tiedustelut 5.12. mennessä HundSpan myymälään, sähköpostilla info@hundspa.fi, puhelimitse 050-3210276 tai FB:n yv-viestillä. Myös whatsapp tavoittaa.

 • Temppukurssi 8.12. alkaen: Haluaisitko opettaa koirallesi temppuja? Etkö tiedä mistä aloittaa, millaisia temppuja keksiä? Haluatko vain aktivoida koiraa ja keksiä koiralle aivojumppaa? Tässä on ratkaisu!
  Kurssilla opetellaan koiran motivoimista, palkitsemista ja sitä, miten koira oppii erilaisia juttuja. Temput vaihtelevat jokaisella kerralla ja toiveita kuunnellaan. Tämän kurssin tarkoitus on pitää yhdessä kivaa emännän / isännän ja koiran kesken, temput voivat olla hyödyllisiä tai ihan puhdasta ajanvietettä, kivaa "höpöhöpöä" 😉

  Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä. Kouluttajana Noora Heikkinen Sotkamosta. Kurssipäivät 8.12,16.12, 12.1, 19.1, 26.1.
  Kurssi sisältää teorialuennon ensimmäisellä kerralla, jossa käsitellään mm. koiran oppimiseen liittyviä asioita ja tämän lisäksi neljä erillistä treenikertaa. Kurssin hinta 85 €, ilmoittautumiset 4.12. mennessä Span myymälässä, puhelimitse 050-3210276, maililla info@hundspa.fi tai FB:n yv-viestillä.

 • Aktivointi- ja käsittelykurssi 8.12. alkaen: Aktivointi- ja käsittelykurssi kerran viikossa, yleisesti kurssipäivä perjantai, joukossa myös yksi lauantai. Sopii kaikille koirille pennusta veteraaniin. Kurssilla saat vinkkejä kotiaktivointiin, opetellaan temppuja, kehitellään aivotyöskentelyjuttuja ja tehdään jumppaharjoituksia sekä treenaillaan erilaisia alustoja ja totutellaan ääniin. Jännien ihmisten kohtaamisten harjoittelua ("mörkövaiheet") ja paljon muuta!
  Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä. Kouluttajana kursseilla Noora Heikkinen Sotkamosta. Kurssipäivät 8.12,16.12, 12.1, 19.1, 26.1.

  Kurssi sisältää teorialuennon ensimmäisellä kerralla, jossa käsitellään mm. koiran oppimiseen liittyviä asioita ja tämän lisäksi neljä erillistä treenikertaa. Kurssin hinta 85 €, ilmoittautumiset 4.12. mennessä Span myymälässä, puhelimitse 050-3210276, maililla info@hundspa.fi tai FB:n yv-viestillä.

 •  Nosework-kurssi alkeet, alkaen 8.12. : Nosework-hajukurssi, alkeet: kurssi kerran viikossa. Kurssi aloitetaan nosework- luennolla pe 8.12. klo 18.30, jolloin lauantaina jää enemmän aikaa itse tekemiselle. Treenit alkaa la 9.12. klo 12.30, muut päivät 16.12. klo 12.30, 13.1. klo 12.30, 20.1. klo 12.30 sekä 27.1. klo 12.30.
  Nosework on alunperin kehitetty USA:ssa v. 2008 hajutyöskentelyksi aktivoimaan rescuekoiria ja sieltä levinnyt ympäri maailmaa. Laji sopii kaikille koirille ikään tai rotuun katsomatta ja on loistavaa aktivointia hajujen maailmassa mm. kotikoirille. Ei vaadi erikoisosaamista, perustottelevaisuus riittää. Kurssille osallistuminen ei myöskään vaadi koiralta sosiaalisuutta toisia koiria kohtaan, koska jokainen koira työskentelee omalla vuorollaan, ei ryhmässä.

  Lisätietoja noseworkista Nosework Finlandin- sivuilta: https://www.noseworkfinland.com/

  Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä. Kursseillamme kouluttajana Noora Heikkinen Sotkamosta. Kurssin hinta 90 €, hinta sisältää luennon kahvin / teen kera sekä kurssimaksun.

  Ilmoittautumiset ma 4.12. klo 15 mennessä vain HundSpahan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot puhelimitse 050-3210276, sähköpostilla info@hundspa.fi tai Facebookin yv-viestillä.

 • Nosework-hajutyöskentelykurssi jatko, alkaen 9.12: kurssi kerran viikossa lauantaisin. Aloituspäivä la 9.12. klo 11, muut päivät 16.12., 12.1., 19.1. sekä 26.1.
  Nosework on alunperin kehitetty USA:ssa v. 2008 hajutyöskentelyksi aktivoimaan rescuekoiria ja sieltä levinnyt ympäri maailmaa. Laji sopii kaikille koirille ikään tai rotuun katsomatta ja on loistavaa aktivointia hajujen maailmassa mm. kotikoirille. Ei vaadi erikoisosaamista, perustottelevaisuus riittää. Kurssille osallistuminen ei myöskään vaadi koiralta sosiaalisuutta toisia koiria kohtaan, koska jokainen koira työskentelee omalla vuorollaan, ei ryhmässä. Jatkokurssille kuitenkin oltava käytynä vähintään noseworkin alkeiskurssi.

  Lisätietoja noseworkista Nosework Finlandin- sivuilta: https://www.noseworkfinland.com/

  Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä. Kursseillamme kouluttajana Noora Heikkinen Sotkamosta. Kurssin hinta 85 €.

  Ilmoittautumiset ma 4.12. klo 15 mennessä vain HundSpahan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot puhelimitse 050-3210276, sähköpostilla info@hundspa.fi tai Facebookin yv-viestillä.

 

TULOSSA TAMMIKUUSSA:

alkavat tiistaikurssit (5krt)

 • Pentu- ja arkitottelevaisuuskurssi: Pentu- ja arkitottelevaisuuskurssit kahdessa eri ryhmässä tiistaisin kerran viikossa klo 17-18 ja 19-20. Kurssi sopii kaikille koirille perustottelevaisuuden treenailuun, eikä osaamisvaatimuksia ole. Kurssille otetaan alkeita opettelevia kuin hieman pidemmällä olevia koirakoita, jokaisen koiran kohdalla huomioidaan olemassaoleva osaamistaso ja parivaljakon omat kiinnostuksen kohteetn. Pyrkimys on vahvistaa jo opittuja asioita ja opetella myös uusia juttuja. Alaikäraja kursseille on 12 viikkoa, vähintään kertaalleen rokotettu. Yläikärajaa ei ole.Hinta 75 €. Kurssipäivät tarkentuvat lähempänä.
 
 •  TOKO & RALLYTOKO, jatkoryhmä (ratatreeniä ym.). Tiistaisin kerran viikossa klo 18-19. Sopii jo hieman pidemmällä oleville koirakoille. Hinta 75 €.

  Ilmoittautumiset tiistaikursseille alkaa joulukuun aikana. Ilmoittautua voit whatsappilla, FB:n yv-viestillä, sähköpostilla info@hundspa.fi, puhelimella 050-3210276 tai myymälässä. Tervetuloa mukaan ♥

LUENNOT HUNDSPASSA

2.12. Kutittaa, kutittaa- koiran kutinaluento:

Eläinlääkäriluento koiran kutinan syistä, hoidosta ja koiran elämästä kiusallisen vaivan kanssa. Luennoitsijana Eläinlääkäriasema Herttaisen (www.herttainen.fi) eläinlääkäri Kamila Bernasiewicz.

Ilmoittautumiset luennolle suoraan HundSpahan: info@hundspa.fi, p. 0503210276, FB:n yv-viestillä tai whatsappissa. Luennon hinta 15 € 4.11. mennessä ilmoittautuneille, sen jälkeen hinta 18€ / henkilö. Hinta sis. luentokahvit. Peruutukset 30.11. mennessä, tämän jälkeen perutuista ilmoittautumisista laskutamme 50%.

Tapahtumasivu Facebookissa, klikkaa tästä.

 

8.12. Kouluttamisen teoria ja aktivoinnin sekä virikkeellistämisen hyödyt -luento

Luennon aiheena on kouluttamisen teoria ja aktivoinnin sekä virikkeellistämisen hyödyt. Luento sopii kenelle tahansa koiran omistajalle, ikään tai rotuun katsomatta. Kuitenkin, teoriapuolena aihealue sopii erityisesti aktivointi- ja käsittelykurssilaisille, temppukurssilaisille joille luento onkin osa kurssia. Suosittelemme kurssia myös remmirähjä & arat- koirat kurssilaisille.
 
* Käydään läpi kouluttamisen teoriaa: miksi koulutetaan, mitä on positiivinen kouluttaminen
* Käydään läpi sanastoa, mitä tarkoittaa kriteeri tai vahviste
* Miten koira oppii
* Koiran ktivointi, mitä se tarkoittaa ja mikä ero on aktivoinnilla ja virikkeellistämisellä
* Mitä hyötyä on aktivoinnista
 
Luennon yhteydessä myös vapaata keskustelua ja kysymyksiä. Luennon pitää Noora Heikkinen. Luennon hinta 17 € / henkilö, hintaan sis. luento + kahvi / tee.
 
Ilmoittautuminen 5.12. klo 18 mennessä HundSpan tiskillä, puhelimitse 050-3210276, sähköpostilla info@hundspa.fi tai FB:n yv-viestillä.
 
 

8.12. Nosework- ja hajutyöskentelyluento

Nosework- luento 8.12. klo 18.30 alkaen HundSpassa.
 
Nose luento pitää sisällään mm. seuraavanlaisia asioita.
* Nosework lajina ja harrastuksena
* Koiran hajuaistia ja hajun käyttäytymistä
* Koulutusasiaa aiheeseen liittyen.
 
Luennon yhteydessä myös vapaata keskustelua ja kysymyksiä. Luennon pitää nosework-kouluttaja Noora Heikkinen. Luennon hinta 17 € / henkilö, hintaan sis. luento + kahvi / tee.